ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ! ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ 8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 15/6

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15/6

€ 340,00

ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ! ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ 8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 15/6
    Πρόγραμμα   Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ 15/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για Σόφια. Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ 16/06 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (380 χλμ)

Μετά το πρωινο αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα με στασεις καθοοδον γιακαφε και φαγητο, Αφιξη στο ξενοδοχείο στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ , τακτοποιηση ,δείπνο και διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ 17/06 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στην συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα απο τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ 18/06 ΔΕΥΤΕΡΑ : ΚΑΡΠΑΘΙΑ–ΣΙΝΑΙΑ–ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΦ(170χλμ) -ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και προαιρετική ολοήμερη εκδρομή (€ 50) εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική κατοικία του, το εκπληκτικό κάστρο Πέλες, ένα νέο-αναγενησσιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ-οθωμανικό, γαλλικό. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση, ηλεκτρικό και κεντρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα! Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ 19/06 ΤΡΙΤΗ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (390χλμ)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα ή προαιρετική εκδρομή στην κωνσταντζα. Το μεγαλύτερο λιμάνι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Κατά τον 6ο αιώνα π. Χ. ήταν πόλη Ελλήνων εμπόρων. Αργότερα οι Ρωμαίοι την μετονομασαν, προς τιμήν του αυτοκράτορα κώνσταντινου, χάρη στον οποίο η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τον 4ο αιώνα μχ. Θα δούμε το λιμάνι, το καζίνο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το τζάμι του μεγάλου μαχμουτ, το άγαλμα του οβιδιου. Ελεύθερος χρόνο ς για ψώνια και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ 20/06 ΤΕΤΑΡΤΗ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – BANSKO (500χλμ)

Πρωινό και αναχωρουμε για το Bansko με ενδιαμεσες στασεις για καφέ και φαγητό . Αφιξη στο Μπάνσκο ,τακτοποίηση ,δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ 21/06 ΠΕΜΠΤΗ : BANSKO - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (220 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαvτάνσκι. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Αναχώρηση για σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ άφιξη στην Θεσσαλονίκη .

8η ΜΕΡΑ 22/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ΑΘΗΝΑ .


Room Type | Τύπος Δωματίων DBL/TRP | Δίκλινο/Τρίκλινο CHD | Παιδικό* SGL | Μονόκλινο
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 340,00 € 320,00 € 460,00 €

* έως 12 ετών σε δωμάτιο με δύο ενήλικες


Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζομενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4* με πρωινό και δειπνο ( Στην Θεσσαλονίκη μονο πρωινό)
  • Αρχηγός / συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR και προσωπικου ατυχηματος
  • Δημοτικοί φόροι

Δεν περιλαμβάνονται

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα πόλης , ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Απαραίτητα

1. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

2. Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

3. Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα

VideoΠιθανά ξενοδοχεία

« επιστροφή